Menu

Frisk opp hjemmet med fototapeter

Skal du pusse opp hjemme hos deg? Har du ikke tid til å male veggene på nytt? Eller er det litt mot du trenger? Kanskje du vil ikke gjøre drastiske forandringer nettopp nå. Det finnes et hendig løsning du kan prøve ut. Fototapeter. De er på mote igjen. Det er jo kjedelig med ensfargede tapeter. Og derfor er det blitt så populært å sette opp et fototapet. Og nå er utvalget av fototapeter du kan finne på markedet så stort at du sikkert finner noe som passer din smak. Du kan for eksempel se på det brede utvalget av tapeter på bauhaus.no. Ved hjelp av et fototapet vil du skape en unik stemning hjemme hos deg eller på kontoret. Man tilbringer mesteparten av tiden sin hjemme så det er lurt å ha det koselig.

 

Lett og enkelt
Er du lei av innredningen hjemme, kan du lett gjøre en markant endring bare ved hjelp av bare et fototapet. Og ikke minst – det er billigere enn det å tapetsere alle veggene. Det et lett og enkelt å sette opp et fototapet. Det er viktig at veggen er jevn og fri for gammelt tapet. Og ikke vær gjerrig når du bruker limet. Du vil trenge også en tapetrulle for å jevne ut tapetet. Tapetet kan krympe, og derfor må delene overlappes med cirka 2 mm. Forbered også en fuktig klut for å ta bort overskuddslim – og vips så har du et fototapet på veggen. Et fototapet kan også være en praktisk løsning når man må skjule en bule eller et hull i veggen.

 

Utallige bilder til enhver smak
Det er en utallig mengde fototapeter du kan velge mellom. Noen er for eksempel med bilder fra hele verden. Du kan for eksempel ha en panoramautsikt til favorittbyen din inne i stua eller et iøynefallende bilde med et vannfall på soverommet. Være omgitt av vill natur som ser virkelig ut. Den seneste trenden går ut på at naturen skal inn i huset. Mange av motivene på fototapetene er hentet fra eksotiske steder. Det kan for eksempel være en jungel, en ørken eller Islands flotte landskap. Tar man bare en kikk på tapetet, så begynner man å dagdrømme og havner straks på et annet sted langt unna.

 

Farger er viktig
Når du velger fototapeter bør du også ta i betraktning fargene. På soverommet er det kanskje bedre å ha et fototapet med rolige og avdempede farger. Vil du skape en hyggelig atmosfære, så velger du varme farger. Mørke farger absorberer lyset og kan få rommet til å virke mindre. De lyse fargene har den motsatte effekten. Hvis du vil at rommet ser enda større, så kan du velge kjølige farger. Det viktigste er allikevel at du er glad i fotografiet og regner med at du vil bli glad i den i en stor periode. Det er ikke lurt å kaste penger ut av vinduet.

 

Gi deg glede
Det viktigste ved fototapeter som du bør ta i betraktning, er at de sikkert vil berolige deg eller skape sterke følelser hos deg. Det er lurt å ha noe flott å se på i hverdagen. Men ikke bare det. Fototapetene vil stimulere kreativiteten din og virke positivt på humøret ditt. De inspirerer og skaper nydelige opplevelser for både voksne og barn. Ved hjelp av fototapeter gir man rommene et personlig preg, og de blir på noen måte helt unike. Å gi nytt liv til hjemmet ditt – det trenges ikke så mye, bare et fototapet.