Menu

Derfor er film kunst

Noe mange ikke tenker på når de sier at de ikke liker kunst, er at film også er kunst. “Hvorfor er film kunst?”, spør du kanskje. Vel, det skal du få svaret på hvis du leser videre!

Film er kunst

Grunnene til at film er kunst er utrolig mange. Ikke bare fordi film benytter seg av bilder, men det benytter seg av absolutt alt vi forbinder med kunst, som for eksempel skriving. Man må skrive et manus for at det skal bli en film ut av det. Man må også ha en historie som publikum er villig til å følge med på. Når du ser på rulleteksten på slutten av filmen ser du hvor mange personer som har vært med på å lage den. Da forstår du hvor stor prosess det er!

Overraskende mange prosesser

Når man lager en film er det overraskende mange prosesser som skal gjennomføres. Det er mange som ikke tenker på at man for eksempel tar opp lyd utenom og deretter legger den oppå filmen. Noe som også er spennende er at du ofte må ha konseptkunst for å forklare filmen til potensielle investorer. Det er så mange deler av filmproduksjonen vi som publikum ikke tenker på.

Hvis du er veldig glad i sci-fi filmer, vet du nok at det finnes en rekke visuelle effekter som også er en kunst i seg selv. Det å være en skuespiller er også en kunst, for hvem vil se på en dårlig skuespiller? Noen mener også at kunstfilm er en helt egen sjanger, men vi vet ikke om vi er enige der, altså!

Grunnen til at film er kunst er så mange at vi kunne sittet her i flere timer og lagt ut om det. Vi lurer også på følgende: Hva gjør film til kunst for deg? Er det fantastisk skuespill, kanskje at historien tar deg med på en reise, eller er det de visuelle effektene?