Menu

Kle deg fint på kunstutstilling

Enten du skal besøke en kunstutstilling, eller du selv stiller ut egenprodusert kunst, er det fint å kle seg for anledningen. Gjør kunstutstillingen til noe spesielt gjennom å pynte deg litt ekstra. Det er jo gøy å bruke fine klær en gang i blant.

Gå for eleganse

Ikke gå for det mest mønstrede du har når du skal på kunstgalleri. La heller kunsten stå for mønstrene, mens du selv kler deg klassisk og elegant. Det er også veldig fint når du selv stiller ut kunst. Kle deg for eksempel i svarte gensere og en ensfarget bukse eller skjørt. Underdeler trenger ikke ha samme farge som genseren. Lek gjerne litt med farger, for fordelen med svarte gensere er jo at de passer til underdeler i alle farger. Vil du ha noe mønstret, eller noe som fanger oppmerksomhet, kan du velge et skjerf eller et fint smykke. Svarte gensere passer til både gull, sølv og perler, og til alle typer skjerf. Har du et fint utvalg av svarte gensere i garderoben, har du alltid noe som passer når du skal til et kunstgalleri eller pynte deg til andre anledninger.

Skap en helaften

De fleste går ikke på kunstutstilling hver dag, så hvorfor ikke gjøre det til en heldagsopplevelse? Hvis kunstutstillingen er på kveldstid, kan du gå på restaurant eller på kino etterpå, og den svarte genseren din vil ta seg like godt ut da. Hvis utstillingen er på dagtid, kan du gå på kafé, alene eller sammen med noen venner. Og hvis du stiller ut kunst selv, er det enda viktigere å feire litt etterpå. Svarte gensere tar seg dessuten veldig godt ut dersom du blir avbildet i avisen, som man gjerne blir når man stiller ut egen kunst.

Få med familien på kunstutstilling

Hvis du stiller ut egen kunst, vil nok familien gjerne være med og se på. Men hvordan får du dem med på utstilling hvis det er andres kunst dere skal se på? Du kan lokke barna med at dere skal gjøre noe annet etterpå, enten spise noe eller dra på lekeland. Lov dem en belønning hvis de holder ut. Og når dere er på utstillingen, kan du gjerne spørre barna hva de mener om kunsten. La dem fortelle hva de synes ting ligner på, og vær åpen for tolkningene deres. Hvis du lar barna tenke gjennom kunsten, og sette ord på den, kan det hende de setter mer pris på kunst senere i livet.