Menu

Dronning Sonja og Magne Furuholmen med felles kunstprosjekt

Å være kongelig innebærer mye ansvar og mange plikter. Men det trenger ikke bety at man ikke kan uttrykke seg kreativt ved siden av den tunge tittelen. Dronning Sonja har alltid hatt en interesse og lidenskap for kunst, og i nyere tid ikke bare som publikummer.

Hva er Texture?
Utstillingen ble døpt “Texture” og åpnet i Grieghallen i Bergen i fjor. Navnet kommer fra en kombinasjon av ordene “text” og “nature”, og bildene er både individuelle verk fra hver av kunstnerne og bilder som de begge har jobbet på. Bildene er gjort på trykk, og veteranene Kjell Nupen og Ørnulf Opdah bidro med mye på denne fronten ifølge kunstnerne selv. Mange av bildene er baserte på fotografier dronning Sonja har tatt av naturen over lang tid og dette kommer godt frem.

Utstillingen ble godt mottatt
Dronning Sonja og Magne Furuholmens utstilling har fått mye skryt i pressen etter åpningen. Det har spesielt vært fokus på den gode kjemien som ser ut til å være mellom de to kunstnerne, og som kommer godt frem i samspillet mellom stilene. Verkene er både skarpe, klare og tydelige – og har i tillegg stor fokus på små detaljer som setter prikken over i-en. Motivene er ofte abstrakte, men man kan allikevel tyde motiver fra naturen som fjell og skog i dem.

Vil du kjøpe kunst?
Inntektene fra salg av bildene går med til å sponse andre kunstnere gjennom H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend, altså går overskuddet til en god sak. Bildene er allikevel ikke billige som god kunst sjeldent er. Har du lyst til å kjøpe fin kunst, men trenger litt ekstra penger? Kanskje du har hellet med deg og kan vinne litt på nettspill. Det finnes leverandører med gunstige tilbud der ute. Bruk bonus-kode.net/mobilautomaten-bonuskode/. Det øker jo oddsen for at du får råd til akkurat det bildet du ønsker deg.

Dronningens historie med kunst
Dronningen vår har aldri lagt skjul på at hun setter pris på god kunst. Gjennom stiftelsen H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend har hun delt ut både priser og stipender til kunstnere hun mener har gjort seg fortjent til det. Og for noen år tilbake viste hun frem hele sin private samling på Henie Onstad-senteret, til glede for både kunstnere og kritikere. Men det var altså ikke før utstillingen sammen med Furuholmen at det virkelig ble kjent at hun også skapte kunst selv.

Furuholmens historie med kunst
Magne Furuholmen er kanskje mest kjent for folk fra å spille piano og keyboard i popgruppen A-ha. Men ved siden av musikken har han også drevet med kunst både i Norge og internasjonalt i flere år, og drevet med både billedkunst og skulpturer. Hans siste soloutstilling var “Peeling a Glass Onion” i Edinburh i England. I 2015 ble det også gjort offentlig at Furuholmen skal utsmykke det som skal bli Nordens største keramiske skulpturpark for Fornebuporten. Dette er en virkelig multikunstner.

Utvid horisonten din
Det meste man kan utrette her i livet krever både tid, energi og penger. Men jobber man hardt nok er det som regel verdt det. Det skader aldri å utvide horisonten sin og prøve ut nye veier å gå. Kanskje du oppdager noen nye evner?