Menu

Kunst med sko i sentrum

Det er mange måter å velge sitt objekt for kunstnerisk utfoldelse på, og noen av dem er helt klart mer unike enn andre. Det vi vet er at innen kunst er «alt» lov, og det finnes få grenser unntatt de du setter selv – og samfunnets moralske og lovlige begrensninger. Uansett er valg av materiale viktig, og sko er mer populære blant kunstens venner enn man kanskje tror.

Gjenbruk av sko for å skape kunst

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen har en stor oppgave foran seg. Hvordan selge kunst til barn og unge, slik at norsk kunst og kultur berikes i generasjoner fremover? Nå i disse forbrukstider har kreative hoder valgt å fokusere på gjenbruk av sko til kunstprosjekter. Dette gir barna et sunt syn på ny bruk av gamle materialer, og skaper en gnist av interesse for det uvanlige. En prisverdig tilnærming til et viktig, vanskelig, omstridt og til tider temmelig kjedelig tema!

Nye sko og deres plass i kunsten

Shoes on a high heel. Silhouette of a women shoes, from water color roses.

Også nye sko har en funksjon innen kunsten – nemlig for nyskapende designere som vil skille seg ut, vise frem skoen som et unikt lerret som kan dekoreres på uendelig mange måter. Finner du nøytrale sko på nett kan fort bli din personlige uttrykksmåte med litt farger og fantasi! Tenk å stille opp på jobb eller skole med helt unike sko, skapt av deg i et kunstpreget øyeblikk. Eller kanskje du foretrekker å finne et par sko fra Vans med lekre mønster og farger, ferdig til bruk? Dette er også en måte å nyte kunst på, dog noe mindre kreativ enn våre andre forslag. Men ikke alle kan ha en kunstner i magen, så klart.

Med sko som lerret

Nå skal vi innrømme at noen har kanskje kommet deg i forkjøpet, men det betyr bare at det er mer for ikke-kunstneriske sjeler å velge mellom. Et norsk skomerke har fokusert på enkle, stilige silhuetter, og ble dermed valgt ut som lerret for kunstnere som ville sette opp en kunstutstilling med sko som lerret i Oslo. Dette viser at kun fantasi og kreativitet begrenser vår utforskning av unike måter å vise vår kjærlighet til kunst på.