Menu

Kunst og estetikk

I våre dager har noe av forbindelsen mellom kunsten og det ordinære menneskets estetiske sans blitt brutt. Mange kunstnere nekter å forholde seg til idealer som å representere naturen, gjengi menneskekroppen på en vakker måte, eller i det hele tatt forholde seg til skjønnhet som kategori. I stedet er de ofte tilbøyelige til å fremme kunst som har en provoserende holdning eller taler på vegne av et politisk budskap eller gruppe. Denne tendensen har nå gått så langt at mange vanlige folk er lei av å betale for kunst som ofte fremstår som både uforståelig, ugjennomtrengelig og rett og slett ikke i pakt med vår medfødte estetiske intuisjon. De ønsker seg tilbake til mer tradisjonell kunst og arkitektur, som ofte la stor vekt på skjønnhet og naturlighet.

Kroppen som kunstverk

Dette ser vi blant annet i forbindelse med at svært mange dyrker fortidens kunst, og foretrekker de gamle verkene på museum heller enn siste skrik. Folk lar seg inspirere av de flotte kroppene de ser på bilder og uttrykt i skulpturer, og ønsker seg ofte selv å etterligne disse skjønnhetsidealene. Trening og kosthold er en måte å få en skjønn kropp på, men noen ganger kan det også være flott å ta et skritt lenger. For eksempel har det blitt vanlig å oppsøke kosmetiske kirurger som brysteksperten Motiva for å få den kroppen man selv ønsker. Tross alt kan også kroppen være et slags kunstverk. Fokuset på skjønnhet kritiseres ofte av folk med visse politiske mål, men hvorfor skal ikke menneskeheten nå som alltid før være opptatt av kropp, helse og estetikk?

Operasjoner for kvinners velvære

Når du velger å optimalisere egen kropp og byste ved å legge inn et implantat, vil du gjerne føle en ny kraft og styrke fordi du føler deg mer selvsikker og attraktiv enn før. Samtidig kan du være sikker på at det er omfattende og detaljerte kliniske og vitenskapelige undersøkelser som ligger til grunn når du legger deg på operasjonsbordet. Dagens nye implantater er forskjellige fra de gamle, teksturerte som kunne gi ubehag. I stedet brukes i dag implantater med en myk og glatt overflate som vil forenes sømløst med din kropp.

Slike operasjoner er selvfølgelig ikke bare for dem som ønsker seg en ny og bedre kropp av estetiske årsaker, men også for mange som har opplevd problemer med sine bryster på grunn av sykdom eller barnefødsler. Med moderne kirurgi tar moderne kvinner valg som sikrer kontrollen over egen kropp. Slik kan man endelig få følelsen av å nå de idealene man har i sitt indre sinn.