Menu

På kunstreise i Italia

Det er mange kunstnere som har funnet inspirasjonen i det vakre og kulturelle landet Italia. Ikke bare på grunn av naturen og de mange historiske stedene, men også takket være den utsøkte maten og vinen som serveres på de mange spisestedene, gjerne kalt trattoria eller osteria. Dersom du føler deg uten inspirasjon, kan det være en god idé å besøke dette landet.

De mest inspirerende stedene

Det finnes et hav av vakre byer og kulturelle steder å besøke i Italia. Derfor kan det være smart å velge seg ut det som er mest av interesse for akkurat din type kunst. Kanskje er du en pottemaker som ønsker å besøke byen Castellamonte som er berømt for sin røde leire. Eller er du en kunstmaler som alltid har drømt om se det moderne kunstgalleriet i Milano? Her er noe for enhver smak.

Italia byr ikke bare på klassiske kunstarter. De er også berømte for design, det være seg klesdesign eller interiørdesign. Du kan i tillegg uten tvil studere mye vakker arkitektur hvor du enn velger å bevege deg. I Torino har de nylig åpnet et moderne galleri som viser frem Thon-møbler. I Milano kan du finne et hav av utsøkte antikvitetsbutikker. Kanskje kommer du tilbake etter din kunstreise i Italia og har et ønske om å modernisere hjemmet ditt? Da kan det lønne seg å sjekke utvalget av møbler og andre interiørprodukter online. Hvorfor ikke studere spennende interiør som bilder til veggene, nye møbler til stuen eller utvalget av sovesofaer hos Unoliving?

Ny keramikk for mer inspirasjon

Dersom du har tatt meg på ordet og faktisk besøkt den pittoreske byen Castellamonte i Piemonte, da har du helt sikkert lyst på litt ny keramikk til hjemmet ditt. Dersom du ikke har tid eller utstyr til å lage noe selv, så kjøp Kähler hos Cahetu til alltid lave priser. Her kan du finne et enormt utvalg av både praktiske og kunstneriske varer. Med det samme du besøker Italia, kan det også være smart å investere litt av tiden din i et kurs. Om det er keramikk-kurs eller malekurs spiller ingen rolle. Det viktigste er at du kommer hjem med ny giv, nye inntrykk og en lyst til å fortsette den spennende kunstreisen som du har startet på. Hvorfor ikke planlegge et annet land til neste år. Spania er varmt og kreativt, med hovedstaden full av berømte byggverk. Følg hjertet, og det vil vise deg hvor du skal dra!

Lær deg språket før du drar

Dersom du kan snakke litt med de lokale på deres eget språk, åpner det seg alltid flere dører for nye opplevelser. Det kan være smart å ta et lite språkkurs før du reiser, siden mange kunstkurs utføres på landets eget språk. Ikke alle italienere snakker engelsk, derfor bør du i hvert fall lære deg hvordan du kan bestille mat og drikke, takke, hilse og spørre om veien. Dette tipset gjelder for mange andre land, men Italia er et av de landene der den eldre garde ikke kan et ord engelsk. Uansett, for å nyte kunsten trenger du ikke noe språkkunnskaper. Det holder lenge med et åpent sinn!