Menu

Det å ramme inn kunst

Det å ramme inn kunst er en kunst i seg selv sies det. Dette er jo selvsagt noe man blir bedre på for hver gang man gjør det. Selv henter jeg mye inspirasjon på Internett til hvordan jeg skal innrede mitt eget hjem.

Kunst er så objektivt, men samtidig subjektivt. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som gjør ulike typer kunstverk til noe vi liker. Noe av det mange liker med kunst, er at det er så offentlig. Ofte kan man heller ikke kjøpe kunstverkene man ser. Derfor er det noe spesielt å dra på kunstmuseum, vernissasjer eller utstillinger. Man ser på noe man ikke nødvendigvis kan kjøpe.

For meg har jeg alltid vært fascinert av rammer. Dette betyr at jeg ofte titter på rammer når jeg drar på museer, men også når jeg søker etter inspirasjon på nettet. Dette gjør at jeg kan forestille meg rammen hjemme i mitt eget hus, deretter kan tenke hva som passer inn i denne rammen.

For kunst handler jo meget mye om form og farge. For meg passer det derfor best å finne formen først. Det finner jeg jo selvsagt i rammen. Dette gjør det også litt vanskeligere for meg å finne noe som passer inn i denne rammen. Det er for meg en fordel, ettersom jeg da har mindre å velge i. Fordi vi vet alle at det kan være utrolig vanskelig å velge. Så alt man selv kan gjøre for at valgmulighetene skal bli mindre når det kommer til kunst, er ganske bra.

For noen begynner ramming som en hobby og utvikler seg til en jobb.

Dette er svært spennende å lese om. Hvis du har prøvd å ramme inn noe selv, vet du hvor vanskelig det kan være. Derfor elsker jeg å finne tips på nett som kan gjøre det enklere for meg å ramme inn ting jeg finner på loppemarkeder eller i bruktbutikker. Noen ganger kjøper jeg jo såklart kunst fra gallerier også, men da er bildene som oftest allerede rammet inn.

Kunst er jo noe som har blitt mer og mer populært gjennom tidene og derfor bruker jeg masse tid på å lese tips om hvordan man kan innrede huset sitt med herlig kunst på best mulig måte.

Det med rammer gjør en forskjell som man ikke trodde fantes. Det er noe du må oppleve. Jeg flyttet rundt da jeg var yngre og jeg hadde en plakat som jeg alltid hadde med meg overalt og hang på veggen i leilighetene der jeg bodde. Da jeg endelig kjøpte hus var plakaten veldig skrøpelig, så jeg bestemte meg for å ramme den inn. Det gjorde jeg og jeg har aldri angret. Den er virkelig en fryd for øyet.