Menu

Maksimalisme i teppedesign

Tepper i seg selv er kunst, for ikke å nevne vevekunsten som kunstner Frida Hansen var så kjent for. Trenden innen tepper kommer og går. Noe nytt og gammelt kommer stadig inn på moten. Det er en fin kombinasjon av moderne teppe med både klassisk og nytt design som preger designet i teppene. Design som er populære nå er blant annet maksimalistiske, geometri og juveler. Det er også snakk om å kombinere disse designene på tvers av hverandre til det moderne hjemmet.

Maksimalisme og lek med mønstre

Trendene som preger teppene, er design som skal være med på å uttrykke noe. Du skal ikke være redd for å vise av deg selv. Maksimalismen handler nemlig om det å bryte normen og la kreativiteten få renne utover. Dette betyr mer kombinasjoner av ville mønstre og farger som støtter opp ideen om selvuttrykkelse. Lyse veggfarger kan for eksempel kombineres med et mønstret teppe for å gi deg et tips til hva ideen går ut på. Du kan legge til tekstiler og uttrykksfulle kunstverk som ikke helt stemmer overens. Dette bryter ned med normen og personliggjør designet i maksimalistisk stil. Fordelen med trenden er at du bare klasker sammen alle favorittingene dine. Når du skal se på hva som skal gå med hva, så trenger du kun å ta en tur innom deg selv. La ditt indre ta overhånd og få vist seg i rommene du har i hjemmet ditt. Du blir på en måte din egen lille kunstner.

Geometrisk og juveltoner

Mønstrede tepper bidrar med å la folk få utforske og uttrykke sin personlighet i hjemmene sine. Mønstre som brukes er gjerne blomstre, geometri og dyretrykk. Du kan si at det er på tide å dra til den “ville” siden ved å kombinere dyreprint i nøytrale nyanser. Det kan også være snakk om leopardmønster eller slangemønstre på tepper som ønsker å poengtere noe. Dette er tepper som kan klassifiseres som nøytrale tepper siden paletten er en blanding av grå, natur, brun og blåfarger. Geometrien er en trend på flere interiørområder som dyner og puter i tillegg til tepper. Sildben vil utgjøre seg særlig blant trenden i ulike farger, størrelser og teksturer. Gjennom bruken av geometri-kunsten på tepper, tyder på at du blir dristigere. Geometrien eksperimenteres med lyse fargetoner, knapper og båndmønstre for tepper, lappetepper og løpere. Designere har lekt med dype lillafarger på tepper, som byr på et dristig særpreg og virker uttalende i dekadente juveltoner. Teppene bidrar med å gi varme til interiøret, noe som er grunnen til at folk velger teksturer og farger som gir komfort. Myke tepper kan virke betryggende, og designet henter inspirasjon fra 70-tallet. Dette gjør derfor interiørdesignere fra 60 og 70-tallet som Nanda Vigo, Willy Rizzo og Joe Colombi sine design og estetikk relevant i dag.