Menu

Innred i skandinavisk stil

Skal du innrede hjemmet ditt? Den skandinaviske stilen har blitt veldig populær i både inn- og utland. Stilen er rimelig kjønnsnøytral og kjennetegnes med bruk av naturmaterialer som lyst treverk og nøktern innredning. Den inviterer både lys og varme inn i husene og samtidig flørter den med naturen. Her får du gode tips om hvordan du innreder i skandinavisk stil.

Skandinavisk stil – Scandinavian Design etableres som merkevare
Merkevaren Scandinavian Design ble veldig kjent på 1950-tallet. Det var et samarbeid mellom designkjennere i Sverige, Norge, Danmark og Finland om å utvikle god design. De ønsket å utvikle enkle, vakre, moderne, billige og funksjonelle gjenstander, møbler og tekstiler til vanlige hjem. Tre ull og lin er naturmaterialer som gjenspeiler skandinavisk design. Naturen smyger seg inn i stua. I tillegg har plast, glass og formpresset stål også vist vei, da måten å produsere disse på er rimelig. Hovedtanken er billige ting med god funksjon, rene enkle linjer og gjerne materialer i natur.

Skandinavisk stil – bruken av fargepaletten
Hvilken farge brukes? Den skandinaviske stilen er kjent for å bruke farger i den nøytrale paletten. Hvitt er veldig mye brukt, men krydres også med grått, sort og blått. Du kan også skape den nordiske stilen i varme toner av lyse og rolige jordfarger. Vi ser at rene toner av lysegrønn og lys sennepsgul er i vinden. Du kan også bruke pudderfarger og lyse pasteller, og den blågrønne fargen er i tillegg veldig trendy. Fargene plukker inspirasjon fra nordisk natur som sjø, hav og strand.

Skandinavisk stil – den perfekte innredning
Hva er den perfekte innredning til den skandinaviske stilen? Du finner i grunnen to stilarter og den første er industridesign med høy kvalitet som skal være for alle, det vil si sånt som man finner i de store møbelvarehusene. Den andre kalles skandinavisk luksus og er dyrere varer med fokus på håndverk og materialkunnskap. Hos www.unoliving.no finner du mange populære merker. Møbleringen skal være sparsommelig og gi deg en luftig følelse med rom. Møbler og fast innredning kan være i naturmaterialer som tre, ull, skinn, metall, glass og stein. Her brukes ihvertfall ikke noe kunstige materialer for alt er ekte.

Skandinavisk stil – bruk av naturlige elementer
Skandinavisk stil er veldig populært på grunn av enkelheten og nærheten til naturen. Den bruker naturlige elementer, som er motsetninger til den glamorøse stilarter som har mektige møblement og glitrende utsmykninger. Det er ikke om å gjøre å fylle rommet med mange ting, men å dekorere med elementer som har betydning for deg. Naturelementer du kan bruke er tre, filt, sten og bast. Lettere og færre møbler satt sammen med dempede pasteller vil gi en friskhet og en lys stemning, mens legger du til rustikke fat, boller og vaser vil det skape en følelse av å ha naturen inne.

Skandinavisk stil – bruken av tekstil og dekorasjon
Skandinavisk stil passer godt til mange typer mennesker og du finner mange uttrykk. Holder du deg til lyse og dempa fargevalg på gulv, tak, vegger og møbler blir det rent og lyst. Ønsker du å få frem din personlighet kan du bruke farger, tekstiler og dekorasjoner. Slik kan du skape en hjemlig atmosfære. I denne stilen bruker en ikke for mye nips. Det er fokus på å ha en estetisk funksjon og godt design. Bruk bare ekte materialer som ull, skinn, stein, glass, keramikk, terrakotta og stål. Det kan være sofaputer i dun, sengetøy i lin og tallerkener i stengods.

Slik innreder du i skandinavisk stil
Skal du innrede i skandinavisk stil må du innrede enkelt, lyst og lett, og hvitt er brukt på gulv, tak og vegger. For å skape ditt personlige uttrykk bruker du farger, naturlige elementer innen tekstil, dekorasjon og design. Du skal ikke ha unødvendige ting som ikke har en estetisk funksjon. Det blir brukt mye lysnet treverk, men bare ekte materialer.