Menu

Louvre i Paris

Det franske museet Louvre er et av verdens største museer. Som et av det mest besøkte kunstmuseumet i verden, er det absolutt verdt et besøk. Det er i tillegg et historisk monument og et sentralt landemerke i Frankrikes vakre hovedstad Paris. Museumsbygningen som kalles “Palais du Louvre”, var opprinnelig en festning som ble bygget på slutten av 1100-tallet. Du finner 60 600 kvadratmeter med kunstobjekter fra forhistorisk tid og fram til 1800-tallet, så her kan kunstelskere virkelig boltre seg en hel dag.

Ikke bare fransk kunst

Selv om det kan være spennende å få se europeisk kunst laget av verdenskjente kunstnere, så finnes det mye spennende kunst i vårt eget land også. Du visste det kanskje ikke, men samisk kunst er populært blant mange i våre dager. Dette gjelder ikke bare i Norge, for denne kunsten er nemlig noe av det heteste i den internasjonale kunstverdenen akkurat nå. Den omhandler viktige spørsmål som rettigheter, politikk, klima og vårt forhold til verden, og glir rett inn i trenden med å fortelle de glemte historiene. Peder Balke-utstillingen i National Gallery i London er et annet eksempel på at norsk kunst er i tiden som aldri før. Utstillingen ble besøkt av 230 000 mennesker, og er en av de største suksesser en norsk kunstner har opplevd i utlandet.

Kunstner på heltid

Har du noen gang drømt om å kunne leve av kunsten? Det sies at det er akkurat nå det kan lønne seg å satse friskt på norsk kunst, for internasjonale dører står på gløtt. Noen følger drømmen, selger huset og velger å leve nøysommelig med håp om å greie seg med sin egenproduserte kunst. Andre kjøper seg et hus eller en leilighet i utlandet for å finne mer inspirasjon, slik at de kan utøve sin kunst i når de har fri fra jobben. Lån inntil 500 000 kr hos Conisida dersom du har behov for en startpakke. Kanskje har du en drøm om å leve deler av året som kunstmaler i Italia eller Spania. Start med dette på deltid, så ser du hva som skjer etter hvert.