Menu

The man in the mirror

Hvem ser du når du kikker i speilet? De fleste vil nok svare at de ser dem selv, men om man stiller seg opp foran speilet og virkelig betrakter seg selv, vil man nok fort oppleve at flere tanker strømmer på. Et speilbilde er tross alt bare en speilvendt refleksjon av deg. Allikevel kan et speilbilde bedra, og det kan være lett å fortape seg i det. Mange har nok hørt historien om Narkissos, som til slutt ble oppslukt av sitt eget speilbilde – bokstavelig talt!

Kan du stole på speilbildet?

På sirkus finner vi ofte speilrom, hvor kroppen forvrenges og ser større eller mindre, høyere eller lavere ut – alt etter hvordan speilet er formet. Det hele kan bli ganske lattermildt, og de optiske illusjonene får de fleste til å trekke på smilebåndet. Du har kanskje ikke tenkt på det, men selv speil i prøverom på klesbutikker kan by på flatterende illusjoner som brister straks man prøver plaggene hjemme i speilet. Selvfølgelig finnes det jo også de som faktisk foretrekker et slankende speil hjemme fremfor et mer realistisk et. Selv om dette fremdeles er en illusjon, kan det være et hjelpemiddel og en boost på humøret for de som ikke alltid er like selvsikre når de velger dagens antrekk.

Større rom – samme areal

Speil brukes også til å reflektere lys og til å få rom til å se større ut. Dette er en stor fordel i små leiligheter, hvor mangel på lys eller generelt dårlig plass kan føre til klaustrofobiske opplevelser. Da kan det være greit å benytte speil, og man kan få målbestilte speil som passer inn hvor som helst fra flere leverandører, som for eksempel BGA Fotobutikk. Med slike enkle grep gjør du enkelt om tette krypinn til luftige salonger. Dersom man plasserer et speil slik at det treffes av sollyset kan man også lyse opp større deler av et rom på tidspunkter hvor det ellers strømmer lite lys inn. Man kan også bruke vanlige speil, og disse kommer i et stort utvalg størrelser, både med og uten rammer. Med et speil i huset, vil du dessuten lett kunne se om du har en vampyr i huset!