Menu

Verdens 5 mest skremmende museer

Avhuggede hoder, konserverte lik og uendelige rekker buktalerdukker er bare noen av de skremmende, sepsielle og annerledes gjenstandene som gjemmer seg på museer over hele verden. Her følger 10 av de aller mest skremmende museene i verden.

5. House on the Rock, Wisconsin, USA

Egentlig er ikke museets samling skremmende, snarere merkelig. For museet er dedikert til å utstille nærmest alt. Så her kan du finne alt fra en 60 meter høy modell av et havmonster til verdens største innendørs karussell. Det høres kanskje ikke så uhyggelig ut, men hele den merkverdige samlingen av finurlige dippedutter, dingser og gjenstander har mer eller mindre fått lov til å råtne. Så her får man vandre rundt i mørke og støvete rom hvor stanken av rottenskap og forfall fyller neseborene.

4. Glore Psychiatric Museum, Missouri, USA

Et glassmonter fylt med en skremmende samling av 1446 spiker, skruer, korker, nåler, fingerbøl, bolter og knapper som en psykisk syk kvinne slukte gjennom årene, er bare en av utallig ubehagelige utstillinger man kan kikke på. Her kan man også få et interessant innblikk i hvordan behandlingen av psykisk syke har endret seg over tid. Fra bur og fangehull til tvangstrøyer og elektrosjokk. Museet har dessuten en imponerende samling kunst utført av pasienter gjennom årene, fra oljemalerier og akvareller til putetrekk brodert med skizofrene setninger.

  1. New Haven Ventriloquist Museum, Connecticut, USA

Ventriloquist betyr buktaler. Og her skal du forestille deg rekke på rekke av livløse buktalerdukker. Tomme øyne og statiske munner er både skremmende og fascinerende. Men hold deg langt borte hvis du lider av Autonomatonophobia, eller angst for kunstige menneskefigurer. Ellers kan museet bli et sant helvete for deg.

3. Katakombene i Palermo, Palermo, Italia

Egentlig er katakombene i Palermo ikke et museum i det hele tatt. Men allikevel hvalfarter turister hit for å komme litt nærmere døden. For gangene dypt under Capuchin klosteret gjemmer på hundrevis av lik som står oppstilt langs veggene i det tøyet de ble begravet i. Den kjølige luften og de tørre omgivelsene betyr at alle likene fortsatt er særdeles velbevarte. Helt fra gangenes første beboere fra det 16. århundret til lille Rosalia Lombarda som kom på 20-tallet som den siste.

2. London Dungeon, London, England

London Dungeon er et av de mer familievennlige av de skremmende museene. Men på tross av følelsen av en forlystelsespark, kan adrenalinet fortsatt pumpe gjennom kroppen. Ikke minst når Mannen med Ljåen plutselig hopper frem og i et kort øyeblikk får en til å tro at den siste timen har kommet.

Dessuten er museets imponerende samling av makabre torturredskaper, og ikke minst tanken om deres smertefulle effekt, garantert å gi gåsehud og kalde ilinger nedover ryggen.

1. Lombrosos Museum, Torino, Italia

I tillegg til å være italiensk lege, kriminalantropolog og bli betraktet som kriminalbiologiens grunnlegger, kan verden også takke Cesare Lombroso for å ha gitt oss et av verdens mest skremmende museer. Lombroso var overbevist om at man ikke lærte å være kriminell, men at man var det helt fra fødselen. Museet er fyllt med skremmende effekter fra arbeidet hans, makabre våpen og som stedets piéce de résistance – Lombrosos eget hode som står perfekt konservert i et stort glass med formaldehyd.

Lån penger til turen hos nanofinans.no å komme av sted på en liten ferietur, for eksempel for å besøke et av disse museene. Da kan det være greit å søke om et lån hos nanofinans.no. Ved hjelp av kun én søknad, formidler og innhenter nanofinans.no lånetilbud hos ikke mindre enn 13 ulike långivere. Den nominelle renten varierer fra 6,39% til 21,95%, og den effektive renten kan fås fra 6,81% til 24,4%. Det er ikke sikkert du trenger så mange penger, men hvis du for eksempel vil låne 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2% over 10 år, så blir kostnaden på lånet 112 573 kroner. Totalt blir det altså 262 573 kroner.