Menu

Forskjellige kunstformer

Kunst er variert og uttrykkes ulikt, men målet er det samme. En kunstner ønsker å fortelle noe på sin egen måte som berører andre følelsesmessig. Et kunstuttrykk kan vises gjennom dans, musikk og teater. Det kan være malekunst, skulptur, design og grafikk, bare for å nevne noe. Kunsthøgskolen i Oslo har samlet alle de forskjellige kunstformene under ett tak, og hit kommer det talentfulle kunstnersjeler for å lære. Både kunstakademiet, teaterskolen, balletthøgskolen og operahøgskolen tar hvert år opp et begrenset antall elever som har mulighet til å spesialisere seg i sitt felt. Skolen har stadig utstillinger og arrangementer som alle kan være en del av.

art-portrait-collage_2Barn er de beste kunstnerne

Det bor en naturlig liten kunstner i alle barn. De er spontane og kreative. De elsker å utforske, både med farger, sang og dans. Det er viktig å stimulere denne gleden hos barn. De mister som regel ikke interessen før de hører at noe er feil eller ikke bra nok. Da blir de selvkritiske, og mister en del av det frie uttrykket. De fleste barn liker også å bygge, for å bygge betyr å lære nye ting. Barn er ikke bare fremtidens publikum til dagens kunstscene, de er i høyeste grad utøvere selv. Da er det viktig å stimulere de med kvalitet når de uttrykker seg. Flere og flere barn har nettbrett hvor det finnes mange gode app’er man kan laste ned. Lego har et godt spill hvor barna lager kunst med Lego Friends. Der kan de slå seg løs med farger og fantasi. De kan til og med stille ut kunstverkene sine i et eget galleri.

Finn kunstneren i deg på mobilen

Det ligger mye hardt arbeid, talent og øvelse i å bli en god kunstner og det er ikke alle som er født med egenskapene som skal til. Allikevel synes de fleste at det er morsomt å uttrykke og skape noe. I dag hjelper teknologiens verden til på dette området. Det finnes mange gode app’er man kan laste ned og ha det moro med. Nå kan alle lage kunst på mobilen. Appene har mange forskjellige filtre og er lette å bruke. Her kan man etterligne forskjellige kunstverk, eller man kan manipulere det siste selvportrettet. Vil du at selfien din skal ligne på Van Gogh med bare ett øre, kan det lett la seg ordne. Selskapene som står bak appene har som mål at mobilen kan brukes til å skape unike komposisjoner. Det finnes også flere nettsteder med populære gallerier for bare mobilkunst, og her kan man få mye gratis oppmerksomhet hvis man jobber innen grafiske fag.